środa, 28 grudnia 2011

Maślana kulka z warzywami i szpinak ze serkiem "Lazur błękitny"


Taki obiad: buraki z barszczu, warzywa na patelnię orientalne, szpinak z czosnkiem i serem pleśniowym "Lazur błękitny" i kulka maślana. Kulka maślana to pierś z indyka w kształcie kulki, moja Babcia ją próży bardzo długo i dzięki temu zyskuje bardzo delikatny smak i wręcz rozpływa się w ustach.
Dzisiaj zdałam sobie sprawę z tego, że chyba trochę tęsknię za studenckimi czasami. W przyszłym roku pójdę na podyplomówkę, koniecznie ! :-)

3 komentarze:

  1. Kocham warzywa na patelnię! :D
    A owsiana na mleku, nie wodzie. ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zestaw idealny, w podobnej konfiguracji często gości na moim stole :)))
    A ja za czasami studenckimi też się stęskniłam, tak więc - wszystkiego dobrego i bardzo stymulującego intelektualnie w przyszłym roku! :)))

    OdpowiedzUsuń