środa, 21 grudnia 2011

Naleśniki bez jajek z nutką aromatu waniliowego


Cynamon, wanilia, kokos....te dodatki cudownie doprawiają słodkie śniadania i inne potrawy. Słodkie? Tak. Zdrowe? Też. Dobre? Jak najbardziej!
Dzisiaj na śniadanie zrobiłam waniliowe naleśniki a do ciasta nie użyłam jajek. Wystarczył jogurt naturalny wymieszany z odrobiną mleka, aromatem waniliowym oraz mąka pełnoziarnista wymieszana z orkiszową razową - moją ulubioną.
Do farszu użyłam serka waniliowego, orzechowego oraz twarogu wymieszanego z cynamonem i miodem. Całość posypałam suszoną żurawiną, kokosem i dodałam owoc kaki.


3 komentarze:

  1. Wypasione naleśniki. Też przed chwilą smażyłam :D

    OdpowiedzUsuń
  2. :D ale pyszne!! a ja dzisiaj miałam ochotę na pankejki niestety jajek nie miałam... a nie pomyślałam, żeby bez :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie ma to jak naleśniki. ;)

    OdpowiedzUsuń