środa, 22 sierpnia 2012

Zaskakujące połączenie

Pomysł na obiad był zupełnie inny, miały być gotowane warzywa i rybka, ale jakos tak wyszło, że wyszło co innego. Gotowane warzywa były - zielona fasolka i marchewka, ale zamiast ryby była sałatka. Można obejść się bez mięsa do obiadu, bo są warzywa, które zawierają równie dużo białka. Fasola ma np. mniej więcej tyle białka w sobie ile ma tuńczyk. Sałatka była małym eksperymentem, różne smaki. Przyznam szczerze, że bałam się trochę takiego połączenia, ale kto nie ryzykuje, ten nie smakuje ;) A jaki był efekt? Nie mogę się doczekać kolejnej takiej sałatki!

Mix sałat, cieciorka, zielony ogórek, ogórek konserwowy, rzodkiewki, suszone śliwki, mix orzechów (nerkowce, ziemne, migdały, laskowe) i na to sos czosnkowy (jogurt, ząbek czosnku, suszona pietruszka)


5 komentarzy:

  1. mmm,ile orzechów w niej! musiała byc pyszna:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszność. Uwielbiam takie smaki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. musze w koncu sprobowac cieciorki ;p

    OdpowiedzUsuń