sobota, 25 sierpnia 2012

Słodko ostra owsianka

Kolejny eksperyment i znowu zaakceptowany przez moje kubki smakowe. Bo przecież trzeba próbować nowych smaków, urozmaicać swoje posiłki, prawda? Na dzisiejsze śniadanie przygotowałam owsiankę słodko - ostrą. Kluczową rolę odegrało tutaj prażone jabłko z łyżeczką cukru trzcinowego, dużą szczyptą cynamonu, połową łyżeczki wiórków kokosowych i sporą szczyptą....pieprzu cayenne! Pieprz cudownie wyostrzył smak jabłka i dodał pikanterii słodkiemu śniadaniu.

Owsianka z płatkami musli owocowymi bez cukru, otrębami pszennymi  i suszonymi wiśniami, zrobiona pół na pół na wodzie i mleku, prażone jabłko z cukrem trzcinowym, wiórkami kokosowymi, pieprzem cayenne, serek wiejski wymieszany z waniliowym serkiem sojowym, pomarańcza.

A tymczasem zabieram się za porządek w pokoju bo aż się o to prosi, później trening :) Miłego dnia!

6 komentarzy:

  1. jaka ilośc dodatków! taka różnorodnosc jest rewelacyjna<3 tylko do tego pieprzu jakoś nie mogę się przekonac^^

    OdpowiedzUsuń
  2. nie próbowałam dodatku pieprzu, dobre? :> wygląda pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Z pieprzem?.
    No jeszcze takiej nie jadłam;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Z podziwem przeglądam Twoje posty! Wszystko takie zdrobe i apetyczne! Super!

    OdpowiedzUsuń