Placuszki dyniowe na mące pszennej pełnoziarnistej i sojowej z pestkami dyni, słonecznikiem i rodzynkami w środku oblane jogurtem naturalnym z cynamonem, suszona figa.
Uwielbiam mąkę sojową, poza tym, że ma w sobie wiele białka a mało węgli, to ma super właściwości wiążące a co za tym idzie - można dać jej o wiele mniej niż innej mąki. I jeszcze daje taki delikatnie orzechowy posmak. Tak więc jeśli chodzi o mąkę sojową - na zdrowie ;)
Musiało być pyszne :)
OdpowiedzUsuńgdzie kupujesz ta make? ;)
OdpowiedzUsuńW Piotrze i Pawle na dziale ze zdrową żywnością, ale myślę, że w większości sklepach z taką żywnością powinna być :)
Usuńoo muszę kupić i wypróbować takiej mąki :)
OdpowiedzUsuńplacuszki wyglądają przepysznie! porywam jednego :>