niedziela, 30 września 2012

Dynia i słońce na talerzu


Placuszki dyniowe na mące pszennej pełnoziarnistej i sojowej z pestkami dyni, słonecznikiem i rodzynkami w środku oblane jogurtem naturalnym z cynamonem, suszona figa.



Uwielbiam mąkę sojową, poza tym, że ma w sobie wiele białka a mało węgli, to ma super właściwości wiążące a co za tym idzie - można dać jej o wiele mniej niż innej mąki. I jeszcze daje taki delikatnie orzechowy posmak. Tak więc jeśli chodzi o mąkę sojową - na zdrowie ;)


4 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. W Piotrze i Pawle na dziale ze zdrową żywnością, ale myślę, że w większości sklepach z taką żywnością powinna być :)

      Usuń
  2. oo muszę kupić i wypróbować takiej mąki :)
    placuszki wyglądają przepysznie! porywam jednego :>

    OdpowiedzUsuń